13 Kasım 2013 Çarşamba

Eusthenopteron Foordi Nedir?

Eusthenopteron Foordi Nedir?

Coelacanth balığının canlısının yakalanmasıyla bunun bir ara geçiş formu olmadığını gören evrimciler, bu sefer Eusthenopteron foordi balığını ara geçiş formu olarak tanıttılar.


Evrimciler, kuyruklu su kurbağasının Eusthenopteron foordi‘den türediğini öne sürmüşlerdir. Fakat Eusthenopteronlar ile kuyruklu su kurbağası arasındaki anatomik karşılaştırmalar, bunların aralarında derin farklılıklar olduğunu göstermiştir. Bu da, bu iki tür arasında bir ara geçiş formu daha bulunmasını gerektirmiştir. Ama bir balık olan Eusthenopteron ile kuyruklu su kurbağası Icthyostega arasındaki bu teorik ara geçiş formuna dair hiçbir iskelet bulunamamıştır.


Eusthenopteron normal bir balıktır ve kuyruklu su kurbağasına birçok yönden benzemez. Maria Genevieve Lavanant, Eusthenopteron‘un bu özelliğine şöyle değinir:


[gn_box title="Maria Genevieve Lavanant Şöyle Söyler" color="#333333"]Yakın bir geçmişte tartışma yeniden açıldı. Yüzgeçlerin daha ayrıntılı incelenmesi, Eusthenopteron’un yüzgeçlerinin, bütün balıklarda bulunan yüzgecin bir benzeri olduğunu ortaya koydu. KAYNAK [/gn_box]



Evrim Bilim.com Eusthenopteron, Eusthenopteron foordi, Eusthenopteron hakkında bilgi, Eusthenopteron nedir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder