12 Kasım 2013 Salı

Richard Dawkins Kimdir?

Richard Dawkins Kimdir?

İngiliz biyolog Richard Dawkins, Darwinizm’in dünya çapındaki en önde gelen savunucularından biridir. Fakat Prof. Dawkins, bir yandan da hararetle savunduğu evrim teorisinin içine düştüğü imkansızlığı ifade etmektedir:


[gn_box title="RICHARD DAWKINS ŞÖYLE SÖYLER" color="#333333"] İncelediğimiz türden bir olay o kadar korkunç derecede ihtimal dışı olacaktır ki, evrenin herhangi bir yerinde gerçekleşebilme ihtimali, her yıl milyar kere milyar kere milyarda bir kadar az olacaktır. Eğer bu yalnızca, evrenin herhangi bir yerindeki tek bir gezegende gerçekleştiyse, bu gezegenin bizim gezegenimiz olması gerekmektedir, çünkü biz burada bu konuda konuşmaktayız. KAYNAK[/gn_box]


Evrimin en ünlü otoritelerinden birinin bu yaklaşımı, teorinin üzerine kurulu olduğu mantık bozukluğunu çok açık bir biçimde yansıtmaktadır. Dawkins’in Climbing Mount Improbable (İmkansızlık Dağını Tırmanmak) adlı kitabında yer verdiği yukarıdaki ifadeleri, evrimcilerin klasik, “biz buradaysak demek ki evrim de gerçekleşmiştir” şeklindeki, hiçbir açıklama içermeyen kısır döngü mantığının çarpıcı bir örneğidir.


 



Evrim Bilim.com richard dawkins, richard dawkins about, richard dawkins biolog, richard dawkins kimdir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder