31 Ağustos 2013 Cumartesi

Balarısının Davranışları

Balarısının Davranışları

Allah Kuran’da balarısına vahyettiğini ve ona ne yapması gerektiğini bildirdiğini söylemektedir. Bu gerçek Nahl Suresi’nde şöyle yer almaktadır:







Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır. (Nahl Suresi, 68-69) 



Bilindiği gibi balarıları çiçek özlerini toplayıp, vücutlarında ürettikleri bazı salgılarla birleştirip bal üretirler. Balı saklamak ve yavrularını büyütmek için de son derece düzgün, aynı açılara sahip, diğerleri ile birebir aynı altıgen balmumu hücreler yapar ve bununla petekler inşa ederler. Ayrıca kovandan besin kaynağı aramak için ayrılan ve her seferinde kovana başarıyla geri dönen arılar yönlerini de Allah’ın vücutlarında yarattığı özel sistemler ile bulmaktadırlar. Allah’ın ayette “Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda yürü-uçuver” hükmüyle haber verdiği arıların bu özelliğinde düşünen insanlar için elbette hikmetler vardır.


Bir böceğin altıgen açılarından haberdar olması, balmumunun formülünü keşfederek, bunu vücudunda üretmesini sağlayacak sistemler tasarlaması, daha sonra bu gibi bilgileri DNA’sına kendi kendine yerleştirmesi ve bu sayede diğer türdeşlerinde de aynı özelliklerin olmasını sağlaması elbette imkansızdır.





Çok açıktır ki, bütün bunları arılara üstün güç ve akıl sahibi olan Allah öğretmekte, yani ayette haber verildiği gibi vahyetmektedir. Herşeyden haberdar olan Allah balarısına neler yapması gerektiğini bildirmekte, balarısı da tam vahiyde kendisine bildirildiği gibi hareket etmektedir. Balarısının şuurlu davranışları çok açık bir şekilde yaratılışı kanıtlamaktadır.


Hayvanlardaki bu gibi özelliklerin incelenmesi, canlılardaki yüksek şuuru ve kusursuz yaratılışı bize tanıtır. Bu gibi bilgiler sayesinde Yüce Rabbimiz’in gücünün benzersizliğini bir kere daha anlarız. Allah dilediği canlıyı dilediği özelliklerde yaratmaya güç yetirendir. Allah sınırsız güç sahibi olandır, herşeyin Malikidir. Evrimciler ise canlılardaki bu gibi olağanüstü özelliklerin sözde tesadüflerle meydana geldiğine inanırlar. Bu mantıksız iddiaya göre, tesadüfler arılara açı hesaplaması yapmayı öğretmiş, bu özellik diğer arılara da yine tesadüfler yoluyla aktarılmıştır. Tesadüfler arıların vücutlarında bal üretecek ya da balmumu yapacak sistemleri var etmiştir.  Bu gibi hayal ürünü senaryoların hem akılcılıktan hem de bilimsellikten uzak olduğunu anlamak için bir an düşünmek yeterlidir.


Balarılarını yaratan ve şuur veren Allah’tır. İşte bu gibi yaratılış mucizeleri evrimcileri çok büyük çıkmaza sokmaktadır.



Evrim Bilim.com Allah'ın yoktan yaratması, bal arıları, bal arısı, bal arısının davranışları, balarısının evrimi, Kuran'da bal arısı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder