31 Ağustos 2013 Cumartesi

Hazreti Musa'nın Asasının Yılan Olması

Hazreti Musa'nın Asasının Yılan Olması

Allah Hz. Musa’ya da Hz. İsa gibi mucizeler vermiştir. Bilindiği gibi Hz. Musa, Allah’ın izniyle denizi yarıp kavmini Firavun’un ordusundan kurtarmıştır. Ayrıca yine Hz. Musa’nın asası da Allah’ın izniyle bir yılan haline gelmiştir. Bu gerçek Kuran’da şöyle bildirilmektedir:



“Sağ elindeki nedir ey Musa?” Dedi ki: “O, benim asamdır; ona dayanmakta, onunla davarlarım için ağaçlardan yaprak düşürmekteyim, onda benim için daha başka yararlar da var.” Dedi ki: “Onu at, ey Musa.” Böylece, onu attı; (bir de ne görsün) o hemen hızla koşan (kocaman) bir yılan (oluvermiş). Dedi ki: “Onu al ve korkma, Biz onu ilk durumuna çevireceğiz.” (Taha Suresi, 17-21) 


Hz. Musa’nın asası örneği de Hz. İsa’nın çamuru kuş yapması örneğinde olduğu gibi, Allah’ın sebepsiz bir şekilde canlı oluşturabildiğinin en büyük kanıtlarından biridir. Hz. Musa elindeki asasını yere attığı anda, Allah’ın lütfuyla, cansız bir odun parçası, hızla hareket eden, diğer şahısların ortaya koyduklarını yutan, yani sindirim sistemi de olan tamamen canlı bir varlığa dönüşmektedir. Böylece Allah insanlara canlılığın nasıl yoktan var edildiğinin bir örneğini göstermektedir. Cansız bir madde, sadece Allah’ın dilemesiyle, yani “Ol” emriyle can bulmaktadır. Allah’ın Hz. Musa’ya lütfettiği bu mucize, eski Mısırlıların batıl evrim inanışlarını bir hamlede yerle bir etmiş, Hz. Musa’ya karşı olan insanlar dahi hemen o an gerçeği kavrayıp, batıl inanışlarını bırakıp, Allah’a iman etmişlerdir.


Allah için yaratmak çok kolaydır, O, hiçbir sebebe gerek duymaksızın yoktan var edendir. Cinleri ve melekleri nasıl farklı şekillerde ve yoktan var ettiyse, insanı da evrime gerek olmadan, ayrı bir varlık olarak yoktan var etmiştir. Aynı durum hayvanlar ve bitkiler gibi diğer canlılar için de geçerlidir. Allah bu canlıların hiçbirini evrimleştirmeden, yani türleri başka türlere dönüştürmeden bir anda yoktan var etmiştir.


Bunun için ayetlerde bildirildiği üzere, sadece “Ol” emrini vermesi, yani dilemesi yeterlidir:



Dirilten ve öldüren O’dur. Bir işin olmasına hükmetti mi, ona yalnızca: “Ol” der, o da hemen oluverir. (Mümin Suresi, 68) 


Bu durumda inançlı kimselerin bu açık gerçeğe karşı zorlama izahlar getirmeleri, “Allah canlıları evrimle yaratmıştır”, “yaratırken mutasyonları, doğal seleksiyonları, maymundan insana geçiş aşamalarını kullanmıştır” şeklinde tutarsız iddialarda bulunmaları büyük bir yanılgıdır.


 


 



Evrim Bilim.com asanın yılana dönüşmesi, bir anda yaratılış, hazreti musa ve asası, hazreti musanın asası, musa ve firavun, musanın asası

5 yorum :

  1. peki KEHF 86 da zülkarneyn batıya gidiyor ve güneşin battığı yere ulaşıyor ve onu kara bir balçıkta batarken buluyor. kehf 86 Diyanet Vakfi: Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. ayette gayet açıkca güneşin battığı yere varıyor ve onu kasar bir balçıkta batarken buldu diyor. oysa bu ayeti günümüz bilimsel gerçeklerine uydurmak için atmadığınız takla kalmıyor. vay efendim oturmuş güneşin batışını seyretmiş de gördüğü manzarayı tasvir etmişmişde. gerçi dünyanın tepsi gibi düz olduğunu savunan müslüman sayısı da hızla artıyor. https://www.youtube.com/watch?v=tVZTTpH66MY

    YanıtlaSil
  2. peki KEHF 86 da zülkarneyn batıya gidiyor ve güneşin battığı yere ulaşıyor ve onu kara bir balçıkta batarken buluyor. kehf 86 Diyanet Vakfi: Nihayet güneşin battığı yere varınca, onu kara bir balçıkta batar buldu. Onun yanında (orada) bir kavme rastladı. Bunun üzerine biz: Ey Zülkarneyn! Onlara ya azap edecek veya haklarında iyilik etme yolunu seçeceksin, dedik. ayette gayet açıkca güneşin battığı yere varıyor ve onu kasar bir balçıkta batarken buldu diyor. oysa bu ayeti günümüz bilimsel gerçeklerine uydurmak için atmadığınız takla kalmıyor. vay efendim oturmuş güneşin batışını seyretmiş de gördüğü manzarayı tasvir etmişmişde. gerçi dünyanın tepsi gibi düz olduğunu savunan müslüman sayısı da hızla artıyor. https://www.youtube.com/watch?v=tVZTTpH66MY

    YanıtlaSil
  3. Sayın Cengiz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. O ayetin tamamı o değildir. Bir metnin 2 - 3 parçası kesilerek ortaya atılmış yalandan başka bir şey değil.

    O ayette "onu" derken Güneş kastedilmemiştir. Kullanılan "onu" insan için kullanılır.

    YanıtlaSil