31 Ağustos 2013 Cumartesi

Hz. Süleyman'ın Karıncanın Dilinden Anlaması

Hz. Süleyman'ın Karıncanın Dilinden Anlaması

Evrimcilerin yanılgısına göre canlılar kör tesadüflerin, rastgele oluşumların eseridirler. Ancak bu hayali evrimci iddiayı kanıtlayan tek bir delil yoktur. Buna rağmen evrimcilerin iddialarını geçersiz kılan çok sayıda kanıt mevcuttur.


Buna örnek olarak, Kuran’da bildirilen Hz. Süleyman ile bir dişi karınca arasında geçen olayı verebiliriz. Ayetlerde haber verildiğine göre Hz. Süleyman Peygamber dişi karıncanın kendisi hakkında söylediklerini duymakta ve anlamaktadır. Kuran’da bu olay şöyle bildirilir:



Nihayet karınca vadisine geldiklerinde, bir dişi karınca dedi ki: “Ey karınca topluluğu, kendi yuvalarınıza girin, Süleyman ve orduları, farkında olmaksızın sizi kırıp-geçmesin.” (Süleyman) Bu sözü üzerine tebessüm edip güldü ve dedi ki: “Rabbim, bana, anne ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı ilham et ve beni rahmetinle salih kulların arasına kat.” (Neml Suresi, 18-19)


Görüldüğü gibi, ayette bir karıncanın diğer karıncalara hitap ettiği haber verilmektedir. Şuursuz tesadüflerle ortaya çıktığı iddia edilen bir hayvanın kendi toplumuna hitap etmesini sağlayacak özel bir haberleşme sistemine sahip olması, üstelik onları akla ve mantığa davet etmek gibi bilinçli davranışlarda bulunması elbette söz konusu olamaz. Ancak Allah’ın yaratmasıyla varlık bulan bir canlı, Allah dilediği takdirde yine O’nun dilediği kadar şuurla hareket edebilir ve böyle bir varlıkla iletişim kurmak da -Allah’ın izniyle- mümkün olabilir.





Evrim teorisinin gerçek dışı iddiasına göre büyük bir şuursuzluk içinde olmaları gereken canlılar, bu iki örnekte de görüldüğü gibi, gerçekte büyük bir akıl sergilemektedirler. Bu durumdaki olağanüstülüğü Darwinistlerin anlamasını -samimi olarak düşünen ve vicdanlı hareket edenleri tenzih ederiz- bekleyemeyiz belki. Fakat Allah’ın varlığına ve gücüne iman ettiğini söyleyen bir kişinin ayetlerdeki bu bilgiler üzerinde mutlaka düşünmesi gerekmektedir. Çünkü bu yaratılış gerçekleri evrimcilerin tesadüf iddialarını açıkça geçersiz kılmaktadır. Bu durum ise evrimin savunulacak hiçbir yanının olmadığını bir kez daha göstermektedir.


 



Evrim Bilim.com hazreti süleyman, karınca, karıncanın dili, süleyman, süleymanın karınca ile konuşması

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder