31 Ağustos 2013 Cumartesi

Hazreti İsa'nın Çamurdan Yaptığı Kuşun Canlanması

Hazreti İsa'nın Çamurdan Yaptığı Kuşun Canlanması

İsa Peygamber, ayette bildirildiği gibi “… O, dünyada ve ahirette ‘seçkin, onurlu, saygındır’ ve (Allah’a) yakın kılınanlardandır.” (Al-i İmran Suresi, 45) Allah Hz. İsa’ya dünya hayatında çeşitli mucizeler lütfetmiştir. Babasız olarak dünyaya gelmiş, beşikteyken konuşmuş ve hastaları mucizevi şekilde iyileştirmiştir.


Ayrıca Hz. İsa çamurdan kuş biçiminde bir şey yapıp, onun içine üfürdüğünde kuş Allah’ın dilemesiyle hayat bulmuş, canlanmıştır. Bu gerçek Kuran’da şöyle bildirilmektedir:



İsrailoğullarına elçi kılacak. (O, İsrailoğullarına şöyle diyecek:) “Gerçek şu, ben size Rabbinizden bir ayetle geldim. Ben size çamurdan kuş biçiminde bir şey oluşturur, içine üfürürüm, o da hemencecik Allah’ın izniyle kuş oluverir..(Al-i İmran Suresi, 49) 


Bu kuş, hiçbir sebebe bağlı olmadan, Allah’ın dilemesi ve mucizesiyle, can bulmaktadır. Cansız bir maddeden can sahibi olan kuş, Yüce Allah’ın örneksiz, sebepsiz, üstün yaratışının örneklerinden biridir. Hz. İsa da, Allah’ın lütfettiği bu mucizeyle, evrimci düşüncenin mantıksızlığını ve geçersizliğini gözler önüne sermektedir. Bu, Allah’ın bir mucizesi ve evrime inanan bazı Müslümanların göz ardı ettikleri önemli bir gerçektir.


Buna çok benzer bir başka örnek ise Hz. İbrahim’le ilgili bir olayın haber verildiği bir ayette geçmektedir. Aşağıdaki ayette de Allah’ın cansız varlıklara mucizevi şekilde can verdiği bildirilmektedir. Allah yaratmak için hiçbir sebebe ihtiyaç duymayandır:



Hani İbrahim: “Rabbim, bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona:) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım), ancak kalbimin tatmin olması için” dedi. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır, sonra onları (parçalayıp) her bir parçasını bir dağın üzerine bırak, sonra da onları çağır. Sana koşarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.” (BakaraSuresi, 260) 



Evrim Bilim.com hazreti isa, hazreti isa ve kuş, hazreti isanın üflemesi, hz isa, isa, yoktan yaratılış ve hazreti isa

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder