30 Ağustos 2013 Cuma

İnsanın Çamurdan Yaratılışı

İnsanın Çamurdan Yaratılışı

Allah Kuran’da insanın yaratılışının da mucizevi bir biçimde olduğunu haber verir. İlk insan, Allah’ın çamuru şekillendirip insan bedeni haline getirmesi ve ardından bu bedene ruh üflemesiyle yaratılmıştır:



Hani Rabbin meleklere: “Gerçekten ben, çamurdan bir beşer yaratacağım” demişti.”Onu bir biçime sokup, ona ruhumdan üflediğim zaman siz onun için hemen secdeye kapanın.” (Sad Suresi, 71-72) 



Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. (Müminun Suresi, 12) 



Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. (Saffat Suresi, 11) 


Dikkat edilirse ayetlerde insanın -bazı Müslümanların iddia ettiği gibi- “maymundan” veya bir başka canlı türünden değil, cansız bir madde olan çamurdan yaratıldığı özellikle belirtilmektedir. Allah cansız çamuru mucizevi bir biçimde insana dönüştürmüş ve bu bedene ruh üflemiştir. Bunda hiçbir “doğal evrim süreci” yoktur, Allah’ın doğrudan mucizevi yaratışı vardır. Nitekim Allah’ın aşağıdaki ayette bildirdiği “iki elimle yarattığım” şeklindeki müteşabih ifade de, insanın doğrudan Allah’ın kudretiyle yaratıldığını gösterir:



(Allah) Dedi ki: “Ey İblis, iki elimle yarattığıma seni secde etmekten alıkoyan neydi? Büyüklendin mi, yoksa yüksekte olanlardan mı oldun?”  (Sad Suresi, 75) 


Kısacası Kuran’da insanın ve canlıların yaratılışı hakkında hiçbir “evrim” açıklaması yer almamakta, aksine tüm canlıların ve insanın Yüce Allah’ın mucizesi olarak su ve toprak gibi cansız maddelerden yaratıldığı bildirilmektedir. Buna karşın İslam tarihinde, eski Yunan felsefesinden etkilenerek, bu felsefedeki materyalist ve evrimci öğeleri benimseyen ve sonra da bunu kendi akıllarınca Kuran’a uygun hale getirmeye çalışanlar olmuştur.





Büyük İslam alimi, büyük müceddid İmam Gazali, kendi devrinde ortaya çıkan bu akımlara “Felsefenin Sefaleti”nde ve diğer eserlerinde cevap vermiştir. Ancak evrim teorisinin 19. ve 20. yüzyılda dünyada yayılmasıyla birlikte, İslam dünyasında da yeniden “evrimci yaratılış” yanılgıları ortaya çıkmıştır. 


 


 


 



Evrim Bilim.com adam and eve, adem ile havva, çamurdan yaratılış, insan nasıl yaratıldı, insanın çamurdan yaratılışı, insanın yaratılışı, kuran ve evrim

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder